You are currently viewing L’ANC Valls-Alt Camp vota en contra de la llista cívica

L’ANC Valls-Alt Camp vota en contra de la llista cívica

  • Post category:Actes

L’ANC Valls-Alt Camp ha votat un posicionament contrari a la llista cívica en una assemblea de socis duta a terme aquest dijous, 8 de febrer, a la seu de l’entitat. El document ha rebut el vot favorable de vint-i-set socis i el vot contrari de tres.

En el document s’afirma que els Estatuts de l’ANC preveuen que l’associació “es mantindrà totalment independent de qualsevol partit polític, coalició electoral o grup d’electors i no es presentarà a cap tipus d’eleccions” (article 2.4), però que malgrat això el Full de ruta 2023-24 recull la proposta d’impulsar una llista cívica per concórrer a les properes eleccions al Parlament de Catalunya, una iniciativa que aquest trimestre s’ha de sotmetre a votació en una consulta als socis.

En aquest sentit, el posicionament de l’ANC Valls és que “aquesta iniciativa no s’ajusta al que preveuen els Estatuts de l’entitat”, i que “si es vol impulsar una agrupació d’electors a les eleccions catalanes caldria modificar prèviament aquests estatuts”. Igualment, la territorial vallenca creu que “la implicació de l’Assemblea en una llista cívica pot comportar la pèrdua de transversalitat de l’entitat i, com a conseqüència, l’afebliment de la seva capacitat mobilitzadora”, cosa que “seria molt negatiu per al moviment  independentista”. Finalment, el document apunta que “la creació o impuls de nous partits o plataformes electorals independentistes no ha de partir de l’Assemblea”.  

Per això, l’ANC Valls-Alt Camp es posiciona “en contra de ratificar la proposta d’impulsar des de l’Assemblea una llista cívica per concórrer a les eleccions al Parlament de Catalunya”.

Aquí podeu trobar el posicionament complet.

    Accepta galetes

    Les galetes són importants perquè influeixen en l’experiència de navegació, ajuden a protegir la privacitat i permeten fer peticions a través del web. Fem servir galetes pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les vostres preferències sobre la base d’un perfil elaborat amb hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades). Si en consentiu la instal·lació, feu clic a "Accepta totes les galetes" o configureu les preferències clicant a "Configura les galetes". Més informació a la nostra política de galetes.

    Selecciona les galetes que vols acceptar