Assemblea Valls-Alt Camp

Som l’assemblea territorial de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) que té com a àmbit d’actuació la ciutat de Valls i la comarca de l’Alt Camp (llevat d’Alcover, amb territorial pròpia). Tenim com a òrgans de funcionament l’Assemblea (integrada per tots els membres), el Secretariat (escollit cada dos anys per l’Assemblea) i els grups o comissions de treball.

La nostra finalitat és, en el marc de l’ANC, “promoure pacíficament la creació de les condicions polítiques i socials necessàries per a l’assoliment i la constitució de l’estat català independent, de dret, social i democràtic”. Per això impulsem accions d’informació, sensibilització i mobilització entre la ciutadania de Valls i de l’Alt Camp.

Ens vam constituir com a Valls-Alt Camp per la Independència el 20 de desembre de 2011, i el nostre lema és “Fins que ho aconseguim”.

Pla de treball 2022-23

(aprovat en assemblea el 7 de juliol de 2022)

Després d’un període marcat per la pandèmia i el desencís polític, ens marquem el repte de recuperar la nostra presència a Valls i a l’Alt Camp i de reactivar i implicar la nostra gent en el procés d’independència.

Per això apostem pel nou local com a punt de referència d’aquesta represa i epicentre de l’activitat de l’Assemblea, per l’activació d’un grup de voluntaris implicats, per l’impuls del moviment popular independentista a la ciutat i per propostes independentistes concretes per a les eleccions municipals properes.

Aquests són els 5 objectius i les 12 actuacions del nostre Pla de treball 2022-23:

Ser presents a la ciutat i fer arribar el missatge de l’Assemblea

 1. Inaugurar el nou local, obrir-lo un dia la setmana i dinamitzar-lo amb actes periòdics.
 2. Millorar la presència en xarxes socials, mitjans locals i carrer, i ser presents en esdeveniments locals amb acte propi o paradeta.
 3. Valorar la implicació de l’entitat en reivindicacions ciutadanes rellevants, i participar en mobilitzacions per la llengua, lluites socials, feminisme, etc.

Reactivar la participació dels socis i simpatitzants

 1. Assignar tasques de manera regular als voluntaris i implicar-los en l’organització d’actes.
 2. Organitzar assemblees que fomentin la participació, i fer una trobada de socis i simpatitzants.

Impulsar el moviment popular independentista

 1. Liderar la plataforma Valls per la República i organitzar un Primer d’Octubre potent.
 2. Tenir una relació fluida amb totes les organitzacions independentistes de la ciutat (cessió d’espais i recursos) i coordinar-s’hi per a accions concretes (Alt Camp No Té Por per als actes antirepressius, Debat Constituent, etc.).

Organitzar o reivindicar accions concretes per avançar cap a la independència

 1. Plantejar els partits independentistes que concorrin a les municipals una llista d’accions concretes perquè duguin al programa i implementin, i després fer-ne el seguiment (sobirania fiscal, llengua, consum estratègic, etc.).
 2. Replicar les campanyes nacional de l’ANC i aconseguir-ne un material potent per a les paradetes d’esdeveniments ciutadans.
 3. Facilitar la mobilització i participació ciutadana en l’Onze de Setembre, el Primer d’Octubre i altres accions d’abast nacional.

Activar els nuclis comarcals

 1. Oferir als nuclis comarcals l’acció de les municipals i paradetes per les festes majors.
 2. Organitzar un cicle amb actes en diversos municipis.

Membres del Secretariat Local

Coordinadora: Teresa Guasch
Secretària: Montse Vilà
Tresorera: Àgata Prats
Vocals: Toni Álvarez (Projectes), Candela Batet (Voluntaris), Mar Bigorra (Marxandatge), Jordi de Bofarull (Comunicació), Josep M. Domènech (Logística), Joan Guasch (Discurs), Mamen Milian (Gestió d’Actes), Teresa Sanahuja (Mobilitzacions)

Accepta galetes

Les galetes són importants perquè influeixen en l’experiència de navegació, ajuden a protegir la privacitat i permeten fer peticions a través del web. Fem servir galetes pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les vostres preferències sobre la base d’un perfil elaborat amb hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades). Si en consentiu la instal·lació, feu clic a "Accepta totes les galetes" o configureu les preferències clicant a "Configura les galetes". Més informació a la nostra política de galetes.

Selecciona les galetes que vols acceptar