You are currently viewing Posicionament de l’Assemblea Valls-Alt Camp respecte a la llista cívica

Posicionament de l’Assemblea Valls-Alt Camp respecte a la llista cívica

  • Post category:Documents

L’Assemblea Nacional Catalana preveu als seus Estatuts que l’associació “es mantindrà totalment independent de qualsevol partit polític, coalició electoral o grup d’electors i no es presentarà a cap tipus d’eleccions” (article 2.4).

Malgrat això, el Full de ruta de l’Assemblea per al 2023-24 recull la proposta d’impulsar una llista cívica per concórrer a les properes eleccions al Parlament de Catalunya, una iniciativa que aquest trimestre s’ha de sotmetre a votació en una consulta als socis. Segons ha fet saber el Secretariat Nacional de l’entitat, la idea és promoure una associació d’electors.

Els socis de l’Assemblea Valls-Alt Camp reunits en assemblea considerem que:

  1. Aquesta iniciativa no s’ajusta al que preveuen els Estatuts de l’entitat. Si es vol impulsar una agrupació d’electors a les eleccions catalanes, caldria modificar prèviament aquests estatuts.
  2. La implicació de l’Assemblea en una llista cívica pot comportar la pèrdua de transversalitat de l’entitat i, com a conseqüència, l’afebliment de la seva capacitat mobilitzadora. Això, sens dubte, seria molt negatiu per al moviment  independentista.
  3. La creació o impuls de nous partits o plataformes electorals independentistes no han de partir de l’Assemblea.  

Per això ens posicionem en contra de ratificar la proposta d’impulsar des de l’Assemblea una llista cívica per concórrer a les eleccions al Parlament de Catalunya.

Valls, 8 de febrer de 2024

Accepta galetes

Les galetes són importants perquè influeixen en l’experiència de navegació, ajuden a protegir la privacitat i permeten fer peticions a través del web. Fem servir galetes pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les vostres preferències sobre la base d’un perfil elaborat amb hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades). Si en consentiu la instal·lació, feu clic a "Accepta totes les galetes" o configureu les preferències clicant a "Configura les galetes". Més informació a la nostra política de galetes.

Selecciona les galetes que vols acceptar