You are currently viewing Manifest de Valls per la República per l’1 d’Octubre de 2022

Manifest de Valls per la República per l’1 d’Octubre de 2022

  • Post category:Documents

Taula de coordinació d’entitats i partits independentistes de Valls

Avui fa 5 anys vam guanyar.

Vam guanyar l’Estat espanyol organitzant un referèndum contra la seva voluntat, contra la seva repressió i contra la seva violència (amb 1.066 ferits). I ho vam fer després d’anys de mobilitzacions multitudinàries, després de majories electorals independentistes i, sobretot, després de la negació sistemàtica d’Espanya a dialogar sobre el dret a l’autodeterminació, malgrat que la gran majoria de la gent d’aquest país el vol exercir.

Vam guanyar la certesa que quan tenim un objectiu clar, quan compartim una estratègia, quan cadascú fa la seva feina amb confiança mútua, quan no tenim por i estem empoderats, som capaços de tot.

Vam guanyar el sí en un referèndum d’autodeterminació, amb un 90% de vots favorables i amb una participació del 43%, que puja al 49% si comptem les 700.000 paperetes sostretes per la policia després de retirar les urnes. Una participació com la del referèndum de l’Estatut d’autonomia del 2006 i molt més alta que la del referèndum de la Constitució europea.

Vam guanyar també aquí a Valls i a l’Alt Camp, on vam fer possible entre tots el referèndum, preparant-lo amb temps, fent campanya, guardant les urnes d’amagat, repartint-nos entre tots les feines, dormint la nit abans als col·legis electorals i votant massivament malgrat les amenaces. I en alguns pobles, com Cabra, Puigpelat i Vilabella, patint la violència de la policia espanyola.

Vam guanyar, en definitiva, un mandat popular per fer la República Catalana, un mandat que constitueix el moment fundacional i la llavor del nou estat i que ens obliga a tots a treballar conjuntament per fer-lo possible.

Avui, doncs, fa 5 anys que vam guanyar i que vam demostrar la força de la gent.

Però també fa 5 anys que uns dies després, durant l’octubre de 2017, vam perdre.

Vam perdre l’oportunitat d’aprofitar la mobilització popular per avançar i forçar una solució, l’oportunitat de gestionar molt millor com a moviment la històrica acció no-violenta de desobediència civil que vam protagonitzar i, en definitiva, l’oportunitat de no malbaratar el poder més gran que tenim, que és el poder popular, la força de la gent.

I vam perdre la iniciativa quan ens vam deixar arrossegar per la indigna i antidemocràtica repressió de l’Estat espanyol, amb el 155 i amb una judicatura que ha colpejat persones i institucions, ha vulnerat els principis democràtics fonamentals i ha llançat un missatge amenaçador per desmobilitzar la gent i neutralitzar els caps visibles de l’independentisme. Una repressió que ha desorientat el nostre moviment, l’ha atemorit i n’ha afeblit la unitat estratègica, fins al punt que sovint no només oblidem quin és el nostre adversari comú, sinó que també dubtem de tota la força que tenim i de tot el que podem aconseguir si ens ho proposem.

És per això que avui, 1 d’octubre de 2022, les entitats i els partits independentistes de la ciutat, com a integrants de la taula de coordinació Valls per la República, manifestem de manera conjunta que:

  • HI SOM! Hi som, i volem culminar el procés d’independència de Catalunya per fer efectiu el mandat de l’1 d’Octubre. SOM-HI!
  • HI SOM! Hi som, i creiem que la millor manera de fer efectiu aquest mandat és preparar-nos per a un segon embat democràtic amb l’Estat espanyol, evitant els errors del primer. SOM-HI!
  • HI SOM! Hi som, i sabem que hem de compartir les estratègies, siguin de confrontació i ruptura, siguin de diàleg, per culminar el procés d’independència, mitjançant la mobilització i la lluita noviolenta. SOM-HI!
  • HI SOM! Hi som, i confiem en la solidesa, la capacitat i el caràcter majoritari i democràtic del nostre moviment. L’única lluita que es perd és la que s’abandona. I nosaltres no només no l’abandonarem, sinó que la volem guanyar tan aviat com sigui possible.

Hi som! Doncs som-hi! Amb la força de la gent, defensem l’1 d’Octubre. Amb la força de la gent, guanyem la independència.

Hi som! Som-hi!

Visca Catalunya lliure!

Accepta galetes

Les galetes són importants perquè influeixen en l’experiència de navegació, ajuden a protegir la privacitat i permeten fer peticions a través del web. Fem servir galetes pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les vostres preferències sobre la base d’un perfil elaborat amb hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades). Si en consentiu la instal·lació, feu clic a "Accepta totes les galetes" o configureu les preferències clicant a "Configura les galetes". Més informació a la nostra política de galetes.

Selecciona les galetes que vols acceptar