You are currently viewing L’Assemblea Valls demana un govern municipal integrat per formacions independentistes

L’Assemblea Valls demana un govern municipal integrat per formacions independentistes

  • Post category:General

L’Assemblea Valls-Alt Camp ha demanat a Junts, Esquerra i la CUP de Valls un compromís públic perquè el proper govern municipal tingui només el suport de formacions independentistes, per tal que “les properes eleccions i el govern que en resulti no signifiquin un pas enrere en la construcció de la República Catalana a Valls, sinó un pas endavant”. En aquest sentit, l’ANC local ha recordat que la independència de Catalunya també es construeix des dels ajuntaments, i que per això és imprescindible que l’acció municipal tingui aquesta orientació.

En una roda de premsa que han dut a terme al local de l’entitat, l’Assemblea Valls-Alt Camp ha recordat que el 23 de gener passat va organitzar el Fòrum Municipalista per la Independència a Valls, amb una jornada en què especialistes en diversos àmbits van plantejar propostes d’acció municipal en llengua, antirepressió, sobirania econòmica i sobirania energètica.

Aquestes propostes van ser valorades el 8 de febrer per representants de Junts, Esquerra i la CUP en una taula rodona pública. I posteriorment, durant el març i l’abril, l’Assemblea Valls s’ha reunit amb cadascuna de les tres formacions per aclarir alguns aspectes d’aquestes propostes perquè es puguin incorporar als respectius programes electorals. La valoració que fa l’Assemblea Valls del Fòrum Municipalista i de la incorporació de les propostes fetes als programes electorals és positiva. En aquest sentit, l’objectiu és fer el seguiment de l’aplicació d’aquestes accions durant la legislatura.

Tanmateix, l’Assemblea Valls considera que la base per a les polítiques de construcció republicana i independentista local és que el govern que les impulsi les assumeixi i no hi sigui contrari. I en aquest sentit, considera que la repressió política que ha patit i pateix l’independentisme per part de l’Estat espanyol i de les formacions polítiques espanyoles és encara una rèmora massa important per no ser tinguda en compte. Per això, per coherència amb els valors democràtics, l’entitat demana a les formacions esmentades que actuïn amb perspectiva de país i responsabilitat i que garanteixin un govern independentista a la ciutat.

Accepta galetes

Les galetes són importants perquè influeixen en l’experiència de navegació, ajuden a protegir la privacitat i permeten fer peticions a través del web. Fem servir galetes pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les vostres preferències sobre la base d’un perfil elaborat amb hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades). Si en consentiu la instal·lació, feu clic a "Accepta totes les galetes" o configureu les preferències clicant a "Configura les galetes". Més informació a la nostra política de galetes.

Selecciona les galetes que vols acceptar