You are currently viewing Júlia Ojeda reclama a Valls un rearmament ideològic de l’independentisme

Júlia Ojeda reclama a Valls un rearmament ideològic de l’independentisme

  • Post category:Actes

La jove investigadora Júlia Ojeda ha reclamat la necessitat que el moviment independentista es reforci ideològicament per assolir els seus objectius, en la xerrada que ha dut a terme aquest dissabte a Valls, convidada per la territorial de l’Assemblea, dins el cicle mensual “Objectiu independència”.

Amb un acte que duia per títol “Llengua i matriotisme: eines clau per a la construcció nacional”, Ojeda (experta en literatura, sociolingüística i feminisme) ha travat un sòlid discurs en què ha analitzat les mancances del procés i ha posat el focus en diversos aspectes que considera que poden ajudar a fer avançar el moviment.

En aquest sentit, ha reivindicat el matriotisme com una eina per vincular les lluites feminista i nacionalista (terme que ha reclamat de restituir), i ha insistit en la necessitat de conflictivitzar la llengua. Sobre això, ha alertat que els catalanoparlants han de prendre consciència de la minorització i el perill de desaparició que pateix el català, per tal que hi reaccionin de manera individual i col·lectiva, en un context en què tant la globalització com l’espanyolisme actuen contra la nostra llengua.

Ojeda també ha assenyalat diverses mancances que va patir el procés, com l’absència de cultura rupturista, la desatenció en aspectes com la llengua, o les febleses intel·lectuals i de lideratges. En aquest sentit, ha apel·lat al necessari desacomplexament i autocentrament del moviment. Preguntada sobre la intenció de l’Assemblea de fer una Llista Cívica, s’hi ha mostrat obertament en contra.

La pròxima xerrada del cicle serà el dissabte 23 de març a càrrec de Josep Pinyol, historiador i ex secretari nacional de l’ANC, que plantejarà una estratègia per fer efectiva la independència.

Podeu veure la xerrada de la Júlia Ojeda en aquest enllaç.

Accepta galetes

Les galetes són importants perquè influeixen en l’experiència de navegació, ajuden a protegir la privacitat i permeten fer peticions a través del web. Fem servir galetes pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les vostres preferències sobre la base d’un perfil elaborat amb hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades). Si en consentiu la instal·lació, feu clic a "Accepta totes les galetes" o configureu les preferències clicant a "Configura les galetes". Més informació a la nostra política de galetes.

Selecciona les galetes que vols acceptar