L’assaig proposa renovar el discurs sobre la llengua i la identitat catalanes amb l’objectiu d’aturar-ne el procés de substitució
Aquest dimarts, dia 19 de març, va tenir lloc una nova edició del Club de Lectura Política que va posar en marxa l’ANC Valls-Alt Camp ara fa un any. A la sessió, els membres del Club van compartir reflexions a partir de la lectura de Llengua i identitat nacional. Per un nou discurs lingüístic als Països Catalans, de Jordi Martí Monllau, professor de filosofia, membre del Grup de Llengua de la Sectorial d’Educació de la Intersindical-CSC, assagista i col·laborador de diversos mitjans digitals.
En aquest assaig la llengua es mostra com “el darrer baluard” dels catalans si volen existir com a nació. L’autor convida a deixar d’assumir el marc mental de l’adversari, l’anticatalanisme, i deixa clar que Catalunya i la seva llengua són indissociables, i que atemptar contra la llengua és atemptar contra una comunitat i els seus membres. La seva reflexió passa per l’engany del bilingüisme, que fa bilingües, exclusivament, els catalanoparlants. Jordi Martí proposa un nou discurs lingüístic basat en les nocions de justícia, restitució i respecte als drets legítims de la comunitat catalanoparlant.
El proper llibre que llegirà el Club de Lectura de Valls és Fronteres. Aquelles línies que algú ha dibuixat sobre un mapa, de Vicent Partal, periodista i director del diari digital VilaWeb, publicat per l’editorial Comanegra. L’obra es comentarà el 4 de juny, a les sis de la tarda, al local de l’Assemblea. El Club de Lectura Política és obert a qualsevol persona que hi estigui interessada.