You are currently viewing L’Assemblea Valls reprèn el cicle de xerrades “Objectiu independència”

L’Assemblea Valls reprèn el cicle de xerrades “Objectiu independència”

  • Post category:Actes

Elisenda Paluzie, Jaume Marfany i Vicent Partal, protagonistes del nou cartell d’aquesta cita mensual

L’Assemblea Valls-Alt Camp reprèn aquest mes d’octubre el cicle de xerrades mensual “Objectiu independència”. Els protagonistes del darrer trimestre d’aquest any seran Elisenda Paluzie, Jaume Marfany i Vicent Partal.

El dissabte 19 d’octubre Elisenda Paluzie encetarà el cicle amb la conferència La transició a la independència: aspectes econòmics. Paluzie és economista i catedràtica d’economia a la Universitat de Barcelona. La convidada, entre altres coses, parlarà sobre el sistema de finançament territorial a l’Estat espanyol i les conseqüències per a l’economia catalana. Elisenda Paluzie va presidir l’Assemblea Nacional Catalana des del 2018 fins al 2022 i actualment és vicepresidenta d’UNPO (The Unrepresented Nations and Peoples Organization), una organització mundial que agrupa 44 estats de reconeixement limitat i nacions sense estat que no poden estar representades a l’ONU.

El 23 de novembre intervindrà en el cicle Jaume Marfany. Marfany, que és filòleg, presideix la Coordinadora d’Associacions per la Llengua (CAL), una organització que treballa per fomentar l’ús social del català i afavorir la cohesió i la interculturalitat a través de la llengua, i que és la responsable, entre altres iniciatives, del Correllengua, una campanya lúdica i reivindicativa a favor de l’ús social del català que enguany també arribarà a Valls, concretament el 30 de novembre, de la mà de la plataforma Valls per la Llengua. Marfany va ser vicepresident de l’Assemblea quan Carme Forcadell presidia l’entitat.

Finalment, el 14 de desembre serà el torn de Vicent Partal. Partal, que ha estat convidat en diverses ocasions per l’Assemblea Valls, és especialista en política internacional i actualment dirigeix el diari digital Vilaweb. Col·laborador de mitjans com Catalunya Ràdio, El Punt, Avui i La Vanguardia, ha publicat diverses obres, entre les quals, Nou homenatge a Catalunya (2018) i Fronteres (2022). Vicent Partal és president de l’European Journalism Center, amb seu a Maastricht, i membre de l’Institut d’Estudis Catalans.

Totes les xerrades tindran lloc a les dotze del migdia a la plaça dels Alls, davant la seu de l’Assemblea Valls-Alt Camp.

Accepta galetes

Les galetes són importants perquè influeixen en l’experiència de navegació, ajuden a protegir la privacitat i permeten fer peticions a través del web. Fem servir galetes pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les vostres preferències sobre la base d’un perfil elaborat amb hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades). Si en consentiu la instal·lació, feu clic a "Accepta totes les galetes" o configureu les preferències clicant a "Configura les galetes". Més informació a la nostra política de galetes.

Selecciona les galetes que vols acceptar